Toronyiránt körbe szédülésig

Prágát nem véletlenül hívják a száz torony városának. Bármilyen magaslatról is tekintesz rá, egy piros cserepes sündisznó néz vissza rád, pici tüskéi pedig segítenek tájékozódni Prága térképén. Mindig toronyiránt megyek haza. Ti pedig most karosszékben ülve beláthatjátok az egészet, és még másznotok sem kell.
torony.jpg

Kilátás Prága Eiffel-tornyából, a Petřínből.

A város honlapján bármelyik toronyból körbe tudsz tekinteni Prágán. Csak válaszd ki a magaslatot, legyen az a TV torony vagy templomtorony, és borzongj, ahogy forgatod a képet. A pazar honlapot itt találod.

img_0871.JPGIlyen, amikor mászol fel az Orlojba.

A tiszteletkörök után, mint az Orloj vagy a Lőportorony, virtuálisan tekints alá vagányabb helyekről is.

Mint például a Petřín:

kepernyofoto_2015-05-29_10_58_08.pngIgen, nagyon para volt felmászni. Mozog.

Vagy a Szent István templom, amit ma éjjel - több másik barátjával együtt - meglátogatok a Templomok éjszakáján. Lesz nektek ne mulass, ha bejutot a középkori rotundákba. Egyébként, ha itt elég ügyesen forgatod a panoráma képet, még az én lakásom is megpillanthatod.

kepernyofoto_2015-05-29_10_58_32.pngMinden nap elmegyek mellette, ma végre be is jutok.

Vagy akár az egyik középkori víztoronyból. Már akkor is elég fejlett volt a város infrastrukturája, és a Moldván álló több víztorony biztosította a város vízellátását. Például a Smichov alsóvárosi, ami roppant cuki szakértői meglátásom szerint:

kepernyofoto_2015-05-29_10_59_08.png

Vagy ne adjuk alább, és mássz fel a legmagasabbra, a TV toronyra. Itt már azért szédülni fogsz:

kepernyofoto_2015-05-29_11_11_44.pngEzt egyébként a Vitkovról fotóztam, az is megérne egy posztot.

Ám mivel tényleg egy száztornyú városról beszélünk, nem csatolom az összes képet, mert elfáradtok. Válogassatok kedvetekre a honlapon, merüljetek el a városban, és szédüljetek bele. Még lógok az Open House további posztjaival, így hamarosan érkezik a Sztrahovi kolostor könyvtárpornója - amúgy innen is körbe lehet nézni-, de szoptatós Madonnák is jönnek még. Ma este pedig Templomok éjszakája, azt hiszem ez a magam fajta perverzek Mennyországa.

toroyn2.jpg 

 

Címkék: templom, torony, Prága