Ezt nevezed te régészetnek?

Többször mondtam már, hogy minden gyerek régész szeretne lenni, ha felnő, de vannak, akik ezt az álmot nem növik ki. Na, ők a régészek. Ha pályaválasztás előtt állsz, érdekel a régészet, de nem tudod, pontosan mi is foglalkoztat azon belül, akkor az ELTE Régészettudományi Intézetének felvételi előkészítőként működő tudományos ismeretterjesztő előadás-sorozatát neked teremtették. Visszagondolva én hálás lettem volna, ha valaki annak idején részletesen elmagyarázza az egyetemkezdés előtt a választható korszakokat és azok várható kilátásait, mert egy szép szakiránycserélős kálváriától és félévtúlfutásról kíméltem volna meg magam, ami mind a téves  és bohó szakirányválasztásból adódott. Hiszen zöldfülűként bekerülve az egyetemre általában csak annyit tudunk, mi az a fő korszak, amivel a hátralevő életünkben dolgozni akarunk, miközben pedig két korszakot kell választani, és a későbbiekben a kettővel - egy szakdolgozattól eltekintve - ugyanannyi meló lesz a diplomáig. 

archaeology-student-bf9697917fde7b7b14d0bf1156204c.jpgAz előkészítő során az elsősorban középiskolás résztvevők megismerhetik a szakon oktatott korszakokat és interaktív előadások formájában bepillantást nyerhetnek egy régész mindennapjaiba. A hivatalos leírás szerint "részesei lehetnek a felfedezés örömének és tudatosan dönthetnek továbbtanulási szándékaikról."

Miről is van szó?

  • november 16. Alapelvek,módszertani bevezetés és Elő- Ázsia régészete (4 előadás)
  • november 23. Archeometria(4 előadás)
  • november 30.Őskor (4 előadás)
  • december 14. Ókor (4 előadás)
  • január 4. Népvándorlás (4 előadás)
  • január11. Középkor (4. előadás)

Múzeumlátogatás január folyamánKezdés minden nap 10 órakor. A 45 perces előadásokat az Intézet oktatói, doktoranduszai, hallgatói és az Intézetben végzett régészek tartják. 

Helyszín: ELTE Régészettudományi Intézet. Budapest VIII., Múzeum krt. 4/B 217. terem
Megközelítés: 2-es (piros) metró Astoria megálló; 5, 7, 173 buszok Astoria megálló; 47-49-es villamos Astoria megálló

Az előkészítő ingyenes, ám a részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezés és információ a hallgatói képviselet tagjainál e-mailben: regesz.elokeszito@gmail.com vagy telefonon: 30/338 5657 (Pabeschitz Virág).

Még több infót az Ezt nevezed te régészetnek? facebook oldalon találtok. 

 archeology-student-916be0d7ba62b920d3829bd73b8d87.jpg