Kaptok egy középkori körmöst

Napi gyors: Ezt a körömmintát ma itt láttam, és gondoltam, egy sima megosztás helyett inkább elmagyarázom, hogy készül.

korom.jpgInnen van.

 Ha valakinek - gendertől függetlenül - sok elpepecselhető ideje van így a hétvégén, akkor a metódus a következő. Vékony papírra nyomtatod a választott mintát. Persze akár kereshetsz is egy random, magad körül hánykolódó oklevelet, ill. kódexet. Vannak specialisták, akik ugyan kikötik a papír fajtáját, de én azt tapasztaltam, többféle minőségű papírral is működik a varázslat. Az Élet és Irodalom lapjai alkalmazkodtak eddig a legflottabbul, de még Magyar Narancs hasábokat is sikerült a körmömre applikálnom.

mancskorom.jpgEz kérlek egy MaNcs.

es.jpgEz pedig Élet és Irodalom.

Amíg lefested valami tetszőleges világos alapszínnel a körmeid, csíkozd fel a mintás papírt, és áztasd egy kis alkoholba. Ellenben az alkohol minősége - mint minden kevésbé szokatlan  esetben is - itt már számít. A körömlakklemosó nem igazán funkcionál. A 70%-os orvosi alkohol már használható a szent célra, azonban meg kell gyónnom, hogy vodkával sikerült eddig a legjobb eredményt elérnem. Ne kérdezzétek, hogyan jutott eszembe. És miért tudtam előkapni előbb otthon vodkát, mint fertőtlenítő alkoholt. Mindezt fedje jótékony homály.

Szóval meggyőződtél, hogy az alaplakkod megszáradt. Helyezd az alkoholos papírcsíkot a körmödre, majd egy szintén bőségesen alkoholba áztatott vattával dögönyözd bele óvatosan a papírt a körömbe. Ha már elpárolgott minden róla - ez hosszú percekbe telhet -, húzd le a papírt a körömről. És most ugrik a pap a kútba: a minta vagy rajta maradt, vagy türelem, és kezdheted újból. Inkább tegyél be egy sorozatot közben. Úgy tapasztaltam amúgy, hogy nem mindig csak a tinta mintája kerül át a körömre, mint ahogy az ideális lenne, hanem a papír egy lehelletvékony rétege is. Jó lesz az. Tízujjas siker esetén gyorsan fesd le színtelen fedőlakkal, mielőtt tönkreteszed.

A következő projectem valami üvegablakos minta lesz:
pyschedelic_20stained_20glass_20-002.jpgforrás.

Ha győztem, megmutatom, de persze nem akarom átfordítani a Kislány a föld alattot beauty blogba. Valójában nekem ez a körömmacerálás is a régészetből jött. Határidős munkán dolgoztam épp, mint a bolond, az intézeti könyvtárban egy szomorú pénteken, amikor jött a könyvtár akkori úrnője, aki délután kettő elmúltán a szabályoknak megfelelően kiparancsolt azzal az indokkal, hogy csak a kutatók maradhatnak már tovább. Mondjuk én se a buszra vártam, de azért megsemmisülten kiballagtam. Ám kint szembesülve vele, hogy a munkám nem készül el, elszakadt a cérnám, és bőgve közöltem az első szembejövővel, hogy akar a halál bölcsész lenni, én műkörmös leszek. Még aznap vettem egy UV lámpát. De végül mindenki - és főként a műkörmösök megnyugtatására - nem lettem az.